torsdag 2 oktober 2008

Summering



Efter två eländiga dagar i fjällen så fick vi en bra avslutningsdag. Cera ställde 6 morkullor och 2 ripkullar. Dessutom två löpor på tjäder. 20 skott men bara en fälld fågel.... Orre och tjäder otroligt nervösa och svårjagade. Men skogsjakten har i år varit betydligt bättre än fjälljakten. Ska vi få ordning på ripstammen i framtiden så måste det till restriktioner kommande år. Detta under flera år för att stammen skall kunna återhämta sig. Förslagsvis fångstbegränsning till exempel 2 fåglar per dag och jägare. Det som är bra för riporna är i längden bra för oss jägare som vill kunna ta en del av överskottet varje år. Nu går även signaler till turistorganisationer och utländska jägare. Det är ingen ide att boka en resa för fjälljakt i Sverige nästa år. Nu är vi hemkommna och det är färdigguidat för i år. Det har varit kul och jag tror säkert att det blir en fortsättning kommande säsong. Då med fokus på skogsjakten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mats ledighetsansökan inför 2009 års jakt har ännu inte behandlats så vi får se hur det blir med kommande års jagande...

Anonym sa...

Haha, blir det lite välförtjänt ledighet för dig nu Mats (tillbringad i tvättstugan kanske?)

Kanske läge för ett besök upp norr senare?

///Jan H

Mats Englund sa...

När jag är klar med tvätten så skulle det sitta fint med en bastu. Kanske ska vi vänta så att barnen kan få köra lite bil på isen. Det var ju populärt förra gången ;)